SIDEN SIDST...

OP | NED
Import from www.tipsbladet.dk
06:12:2017 11:43
Vinderstrategier på spillebørsen

Hvordan agerer man på en spillebørs i forhold til de almindelige bookmakere - få en guide her.


Betfair er anderledes end normalt bookmakersider som f.eks. Bet365 eller Nordicbet. Betfair er nemlig en såkaldt spillebørs, hvor det ikke er bookmakerfirmaet du spiller hos, og som skal udbetale gevinsten, hvis du vinder.

På en spillebørs som Betfair spiller du på sports væddemål mod andre spillere. Basalt set foregår det ved at du kan spille imod (lay) eller for (back) et givent resultat. Odds sættes ikke af Betfair, men følger markedets mekanismer. Hvis der er spillere der vil give odds 1.80 på et resultat og spillered er vil backe resultatet på 1.80, så er det der den ender.

Betfair er livebetting, så odds ændrer sig konstant fra spillet lægges online og til det er slut. Altså før og under kampen.

Denne måde at spille på har skabt begrebet Betfair Trading, hvor man som på en rigtig aktiebørs også kan handle (trade) odds. Her kommer et eksempel:

Du backer et resultat med 500 kroner til odds 1.80. Undervejs i kampen ændrer dette odds sig til 1.20 (pga et scoret mål eller andet) og du kan nu lay’e dig ud af spillet, så du ikke taber noget, men omvendt vinder et lidt mindre beløb på det rette udfald, end hvis du bare havde ladet væddemålet køre. Til gengæld er det en sikrere måde at spille på.

Findes der en vinderstrategi på Betfair?

Denne måde at spille på kræver både en strategi og en stærk viljestyrke ud over din viden om sport. Det er nemlig nemt at falde i de mange faldgruber, når det går stærkt på banen og bag skærmen.

Den allervigtigste læring når det kommer til trading på Betfair er at lægge en plan fra begyndelsen og holde sig til den. Det kræver stærk viljestyrke at vinde i længden. Det ligger til det menneskelige sind at bryde med sin oprindelige strategi, hvis det pludselig går godt eller skidt.

Sådan gør du hvis du er uheldig

Går kampen imod din fornemmelse og dit spil og du står til at tabe penge, så er det ekstra vigtigt at holde hovedet koldt. Havde du spillet hos en traditionel bookmaker, var du sikker på at alle dine spillede penge var tabt, men hos Betfair har du netop muligheden for at minimere dit tab. Du kan lay’e til et dårligere odds and du har spillet for og dermed få nogle af dine penge tilbage uanset udfaldet. Det er det man kalder at trække sig ud af væddemålet. Her kan det være fristende lige at vente lidt længere og se om der ikke kommer to overraskende mål i fodboldkampen eller om tennisspilleren får vendt kampen til din fordel.

Vores råd er at du sætter et bestemt punkt, hvor du trækker dig ud af spillet med et minimeret tab. Det kan være et bestemt tidspunkt i kampen eller et bestemt odds. Og at du så holder dig til den beslutningen uanset hvad.

Sådan gør du hvis du er i held

Går alting som det skal og du vinder penge, så skal du også holde fast i din oprindelige plan og ikke lade grådighed eller andre menneskelige egenskaber tage over. Det kan være fristende at sætte endnu flere penge eller følge det succesfulde bet op med et mere mere risikabelt ét. Nu går det jo lige så godt.

Det kloge valg, hvis du står til at vinde er at trække sig ud med en lidt mindre, men sikker gevinst. Det sker jo forholdsvist ofte at det hele vender til sidst i en kamp. 

 


SIDEN SIDST...

OP | NED