SIDEN SIDST...

OP | NED
05:11:2018 14:01
Vejle Boldklub om anklagerne mod Sormani: Det er ikke korrekt

Vejle Boldklub er på ingen måder enige i forløbet af situationen, der nu har sendt cheftræner Adolfo Sormani i karantæne til aftenens Superliga-kamp.


Når Vejle Boldklub om få timer løber på banen til hjemmekampe mod AC Horsens mandag aften bliver det uden cheftræner Adolfo Sormani på bænken. Træneren er nemlig tidligere mandag sendt i karantæne på baggrund af episoder under pokalkampen mod Kolding 31. oktober. En kamp som Vejle tabte i den forlængede spilletid. 

I redegørelsen omkring karantænen hedder det, at Adolfo Sormani skulle have sagt følgende til en linjedommer: "You don't want to know what happens if you talk to me again."

Kommentaren er blevet opfattet som truende, hvilket har været stærkt medvirkende til, at Fodboldends Disciplinærinstans har ført til karantænen.

I redegørelsen fremgår det dog, Vejle Boldklub på ingen måde kan genkende de af dommerne indberettede oplysninger omkring episoden.

I Vejle Boldklubs kommentater til indberetningen lyder det blandt andet:

- At det er ikke korrekt, og Tv-billederne fra opgøret understøtter også dette, at Adolfo Sormani går mod linjevogteren efter den første påtale. At det, som helt konkret sker, er, at linjevogteren går ind i Vejle Boldklubs tekniske felt og konfronterer Adolfo Sormani. Dette kan, udover af Tv-billederne, også bekræftes af vores chefholdleder Erik ”Mummi” Knudsen, samt af vores danske assistenttænder Morten Bisgaard.

- At sandheden i ovenstående gengivelse understøttes derudover af besøget fra Vejle Boldklubs direktør  Henrik Tønder og undertegnede (Jacob Krüger), da vi, efter kampen er afviklet og for at blive klogere på episoden, banker på til dommernes omklædningsrum og spørger ind til episoden. Her bekræfter linjevogteren tydeligt over for os begge to, at det er ham, der indtræder i Vejle Boldklubs tekniske felt og ikke omvendt.

- At vi er meget uforstående over for den formulering, og vi håber, naturligvis, at linjevogteren står ved det udtalte, som bliver sagt helt roligt til Henrik Tønder og undertegnede.
At det er til gengæld korrekt, at Adolfo Sormani adresserer linjevogteren i den pågældende situation. Og det er tydeligt, at der er gået noget tabt i dommerens oversættelse af de udtalte ord.

- At det, som Adolfo Sormani siger, er, og dette bekræftes også af både trænerstab og spillere på Vejle bænken: ”If I did to you what you do to me, I know what would happen.”
At her menes naturligvis det, at Sormani netop har efterkommet linjedommerens retningslinje, og Sormani hentyder til, hvad der ville ske, hvis han var gået ud mod linjedommeren umiddelbart efter. 

- At det er en meget alvorlig anklage at beskylde en cheftræner for at komme med trusler, og der er intet, heller ikke i løbet af det sidste halvandet år, der overhovedet taler for, at Vejle Boldklubs cheftræner skulle benytte den slags ordvalg. Vejle Boldklub tager naturligvis afstand fra trusler i al almindelighed og med vores danske assistenttræner og chefholdleder som vidner, så afviser vi på det kraftigste den anklage. 

- At til gengæld er vi opmærksomme på den sproglige barriere, og at oversættelsen af et engelsk ordvalg kan tolkes forkert. Dog mener vi ikke i den pågældende situation, at det er rimeligt at tolke det som en trussel, når træneren følger dommerens henvisning.

- At så vi anfægter både beskrivelsen af situationen, som af linjevogteren selv er forklaret anderledes efter kampen, samt citatet som er hørt/opfattet forkert, og som bestemt ikke er en trussel.


SIDEN SIDST...

OP | NED