SIDEN SIDST...

OP | NED
03:12:2018 10:09
VAR kan blive en del af Champions League i foråret

Videodommerne skulle først gøre deres indtog i Champions League til næste sæson, men det ser ud til, at det sker før tid nu.


Ved sommerens VM i Rusland blev den brede fodboldbefolkning opmærksom på videodommersystemet VAR, som forinden var blevet brugt blandt andet i den italienske Serie A og den tyske Bundesliga.

Det er også noget, der er planer om at blive indført i Champions League fra næste sæson. Dog lader det nu til, at det kan blive fremrykket til foråret 2019. Det melder nyhedsbureauet AP.

Det forlyder nemlig, at UEFA nu er ved at arbejde på at få VAR indført endnu tidligere, så det er klar til slutspillet i Champions League, hvor en enkelt kendelse kan være forskellen i de tætte opgør.

Som regel er VAR-systemet særligt benyttet til at se situationer igennem, hvor man kan være i tvivl om mål, straffespark og røde kort, ligesom at dommeren kan se en hændelse igennem igen, hvor dommeren havde givet et gult eller rødt kort forkert.

Når VAR skal ind i Champions League, så er det et led i UEFA's planer om at få det ind i alle deres turneringer. Det er tidligere blevet meldt ud, at der er planer om, at det skal være en del af EM i 2020, og derefter i Europa League fra 2020/21-sæsonen.

Ved sommerens VM-slutrunde var det første gang, at flere af dommerne skulle benytte VAR, hvilket gav mange situationer, hvor dommerne lod spillet køre, hvis de var i tvivl og lod VAR-dommerne afgøre om der skulle dømmes noget.


SIDEN SIDST...

OP | NED