SIDEN SIDST...

OP | NED
11:07:2018 12:08
Superligaen indfører videopanel i den nye sæson

Fra og med på fredag vil en observatør kigge med, når kampene i Superligaen spilles. Hans primære opgave er at holde øje med, om spillerne filmer.


I øjeblikket gør Superligaen alt for at optimere Danmarks bedste liga, og et af ledene i denne proces er at indføre et videopanel.

Så snart den nye sæson træder i kraft, vil Superligaen indføre et videopanel, der særligt skal holde øje med, om spillere filmer i løbet af kampene. Til hver kamp vil der sidde en observatør, der gennemser TV-transmissionen hjemmefra.

Hvis der eksempelvis skulle opstå en situation, hvor en spiller burde have blevet udvist, men dommeren ikke dømmer det, skal observatøren foretage en indberetning til Fodboldens Disciplinærinstans. Herefter vurderes det, om der skal rejses en sag.

Dog kan Superliga-spillere blive straffet for film, selvom dommeren har bedømt anderledes i den pågældende situation.

- Klubberne har haft et ønske om, at alle kampe bliver underlagt det samme kritiske eftersyn af fx voldelige eller miskrediterende episoder. Med det her tiltag forsøger vi at opnå en større ensartethed i forhold til hvilke sager, der tages op i Fodboldens Disciplinærinstans – og samtidig ønsker vi at sætte ekstra fokus på ”film”, som er med til at sætte spillet i miskredit, siger turneringschef i Divisionsforeningen Peter Ebbesen i en pressemeddelelse.

Observatørerne skal vælges mellem de 20 nuværende dommerudviklere, fremgår det i meddelelsen.


SIDEN SIDST...

OP | NED