SIDEN SIDST...

OP | NED
Import from www.tipsbladet.dk
11:09:2018 11:29
Større muligheder for danske klubber? Ny klubturnering kan se lyset om tre år

UEFA er tæt på at kunne præsentere en ny klubturnering, som skal supplere Champions League og Europa League.


Fra sæsonen 2021/22 kan der være tre klubturneringer i Europa.

I øjeblikket er der Champions League og Europa League, men UEFA er rigtig langt i planerne om at indføre en ny klubturnering, så der i fremtiden kan være 96 europæiske hold, som deltager i en europæisk turnering.

Andrea Agnelli, der er bestyrelsesformand i Juventus og for den europæiske klubforening, bekræfter, at der blot mangler en godkendelse fra UEFA’s forretningsudvalg.

- Vi afventer godkendelse fra UEFA’s forretningsudvalg. Det grønne lys er blevet givet til at indføre en tredje turnering, hvilket bringer det samlede antal klubber op til 96 fra sæsonen 2021/22, siger Andrea Agnelli på den årlige generalforsamling i de europæiske klubbers forening i Kroatien.

Den nuværende struktur betyder, at der er 32 hold i Champions League og 48 hold i Europa League. Fremover kan det ifølge den engelske avis, the Mirror, betyde, at Europa League skæres ned til 32 hold, og at der så også kommer 32 klubber i den nye turnering.

Det kan åbne muligheden for, at flere danske klubber i fremtiden kan få mulighed for at spille europæiske kampe. I denne sæson har fire danske klubber forsøgt at kvalificere sig til et europæisk gruppespil, men det er kun lykkedes for FC København.


SIDEN SIDST...

OP | NED