SIDEN SIDST...

OP | NED
10:02:2019 22:02
Ståle efter straffekontrovers: Det er ikke en stor historie for mig

FC København vandt med 6-1 over OB søndag, men Pieros Sotiriou kom i fokus i sidste minut, efter han ikke fik lov til at sparke et straffespark til sidst i opgøret. Ståle Solbakken nedtoner situationen.


Robert Skov lavede igen hattrick, da FC København vandt med 6-1 over OB søndag aften, men stod det til cypriotiske Pieros Sotiriou, var det ham, der skulle sparke det straffespark, han i dommerens sidste minut af opgøret selv vandt.

Men Robert Skov er FC Københavns skytte på straffespark, og derfor fik han med hjælp fra holdkammeraterne sendt den cypriotiske angriber væk, og Skov scorede således også sikkert.

Lige efter sparket sluttede kampen, og skuffelsen lyste ud af Sotiriou, der gik direkte ned mod omklædningsrummet, inden kaptajn Carlos Zeca fik han overtalt til at vende om og gå ned og hilse på de mest verbale fans.

Ståle Solbakken kommenterede efter kampen situationen.

- Pieros var fra sommer vores straffesparksskytte, for han tog alle straffespark og scorede på alle i sidste sæson, men så blev han fejlopereret, og Viktor blev vores straffesparksskytte. Så blev han skadet, og så tog Robert over og har scoret på alle.

- Så det handler om, at han gerne ville på tavlen og måske hente noget selvtillid. Man kan jo godt sætte sig ind i hans situation: Kampen er jo afgjort. Men så kan man omvendt også sige, at det er noget, jeg og Robert bestemmer. Han ville jo også score hattrick, og vi vurderede, han var mest sikker, og målforskellen kan jo i sidste ende blive afgørende. Det er ikke en stor historie for mig, siger Ståle Solbakken om situationen, hvor Robert Skov takket være holdkammerater endte med at sparke:

- Jeg er ikke sikker på, at han selv holdt fast i bolden - han fik lidt hjælp, lyder det fra Solbakken.

Det var Zeca og især Andreas Bjelland, der gjort det klart over for Pieros Sotirou, at Superligaens topscorer er sparker. Med målet til 6-1 scorede Robert Skov sit 21. sæsonmål i Superligaen - dermed er han bare syv kasser fra at tangere Ebbe Sand, der holder rekorden for flest Superliga-mål i en sæson.

Selv tænker Skov ikke meget om situationen.

- Det er jo ganske naturligt, at vi har angribere, der gerne vil score. Men før kampen var det nævnt, at jeg skulle sparke, så sådan er det, siger Robert Skov.

Robert Skov og FC København fører Superligaen med seks point ned til FC Midtjylland, der dog har et opgør mod Vendsyssel i banken.

Sotiriou har scoret to gange i denne sæson - i sidste scorede han 14 Superliga-mål.


SIDEN SIDST...

OP | NED