SIDEN SIDST...

OP | NED
06:11:2018 09:47
Sportslige skuffelser præger FCK-regnskab: Tjente 65 millioner mindre

Foråret bød på skuffelser i både DBU Pokalen og Superligaen for FC København, hvilket præger regnskabet for de første ni måneder af 2018. FCK og Parken tjente 65 millioner kroner mindre end samme periode sidste år.


Når man taler om pengene i FC København, kan det være væsentligt at skelne klubben fra selskabet bag, Parken Sport & Entertainment. For mens koncernen som helhed stadig bærer rundt på et heftigt underskud efter salget af FitnessDK, tjente fodbolddelen penge i årets første ni måneder.

FCK og Parken lavede et lille overskud på 14,3 millioner, hvilket dog var godt 30 millioner mindre end samme periode sidste år. Forklaringen er blandt andet, skriver Parken Sport & Entertainment i sin delårsrapport, at FCK i foråret kun blev nummer fire i Superligaen og røg tidligt ud af pokalturneringen. I 2017 vandt holdet begge dele.

Det betød også, at FCK i dette efterår spillede kvalifikation til Europa League, mens det i 2017 spillede kvalifikations til Champions League. De skuffende resultater kan altså aflæses direkte i regnskabet.

Derudover tjente klubben en del flere penge på transfers sidste år end i de første ni måneder af 2018. Alt sammen betyder det, at omsætningen faldt med 64,5 millioner kroner.

Så vidt den del af koncernen, der bærer navnet "F.C. København & Stadion". Hele selskabet kom ud af de tre første kvartaler af 2018 med 190 millioner i underskud, og det skyldtes primært frasalget af FitnessDK-kæden og de følgende afskrivninger. De lå dog allerede klart i forbindelse med halvårsregnskabet for tre måneder siden og er som sådan ikke noget nyt.

Selskabet bag FCK fastholder da også de samme forventninger til hele 2018: et underskud på mellem 155 og 170 millioner. Ser man kun på "de fortsættende aktiviteter", altså uden FitnessDK, der nu er solgt fra, forventer PS&E et overskud på 75-90 millioner for hele året.


SIDEN SIDST...

OP | NED