SIDEN SIDST...

OP | NED
06:11:2018 10:26
Rafael van der Vaart overvejer trænerfremtid: Jeg er lidt som Jaap Stam

Mandag stoppede han fodboldkarrieren, men Rafael van der Vaart kan meget vel blive i fodboldverdenen. Hollænderen går nemlig med tanker om at blive træner.


Det blev langt fra den afslutning, som Rafael van der Vaart formentlig havde håbet på, da han tilbage i 2016 skiftede til dansk fodbold og FC Midtjylland.

Kun 20 kampe i Danmarks bedste række blev det til for den nu 35-årige hollandske verdensstjerne, der mandag definitivt lagde støvlerne på hylden, og den danske Superliga er dermed velsagtens den eneste liga, hvor van der Vaart ikke har fået sat sit aftryk i løbet af sin ellers meget fine karriere. 

Men hollænderen er ikke helt færdig med fodboldverdenen endnu. Han fortæller nemlig, at han går med tanker om at uddanne sig til træner:

- Det bliver ikke lige nu. Nu vil jeg tage tage den med ro, og så vil jeg tale med KNVB (det hollandske fodboldforbund red.) om hvordan og hvad. Nu vil jeg nok mest blive set som analytiker på NOS eller gæst i Studio Voetbal, som jeg nyder at deltage i. Jeg har ikke tænkt mig at sidde derhjemme hele dagen og lave ingenting, jeg vil gerne have travlt. Desuden bliver Estavana (van der Vaarts kæreste red.) rasende, hvis jeg bare ligger på sofaen hele dagen.

- Jeg har virkelig ingen anelse om, hvilken træner jeg skal være. Jeg skal først lige finde ud af, om det er noget, som jeg kan lide. Jeg har en masse erfaring fra topfodbold, men der er stadig meget at lære, og det bliver en udfordring. Jeg er lidt som Jaap Stam, der heller ikke kunne lide teorien og eksamenerne. Jeg har aldrig været fan af skolebænken, men vi får se, fortæller Rafael van der Vaart til hollandske ad.nl.

Den 35-årige hollænder slutter karrieren i Esbjerg fB, men har før spillet i store klubber som Real Madrid, Ajax, Tottenham og HSV. Han står desuden noteret for 109 landskampe for Holland.


SIDEN SIDST...

OP | NED