SIDEN SIDST...

OP | NED
13:06:2018 12:54
Officielt: VM i 2026 skal spilles i USA, Canada og Mexico

VM-slutrunden om otte skal spilles i USA, Canada og Mexico. Det afgjorde FIFA onsdag på forbundets kongres. Buddet vandt med 134 stemmer mod Marokkos 65.


Her kort før VM i Rusland har FIFA netop afsat VM-slutrunden om otte år. Vinderen blev USA, Canada og Mexico, der i 2026 altså deler værtskabet emllem sig. Det har FIFA's medlemslande besluttet på dagens kongres.

Det forlød på forhånd, at det forenede bud fra Canada, USA og Mexico lå mest lunt i svinget til at løbe med sejren, og både DBU og det svenske forbund havde da også meldt sig offentligt blandt støtterne til buddet.

- Det er to gode bud, men vi stemmer på United 2026, altså USA/Mexico/Canada. Det er ud fra en fodboldmæssig begrundelse. Vi vil gerne have, at VM kommer rundt i hele verden. Nu synes vi, det er Nordamerikas tur, sagde DBU-formand Jesper Møller til Ekstra Bladet forud for afstemningen.

- Men vi kigger også på bæredygtigheden. Det der styrker United 2026 er, at stadioner står klar. De bruges allerede. De kommer også til at blive brugt bagefter. De har også træningsanlæg og hoteller klar. Alt er der, og alt fungerer. Det er et stærkt bæredygtigt bud.

Det er første gang, en VM-slutrunde bliver tildelt, siden Rusland og Qatar fik tildelt deres respektive slutrunder tilbage i 2010. Det var i bedste fald under mistænksomme forhold, og denne gang var afstemningen lagt ud til alle FIFA's 211 medlemmer (hvoraf 203 var berettiget til at stemme), mens det tidligere var en magtfulde og afgrænsede eksekutivkomité, der afjorde det.

Det vindende bud vandt med 134 stemmer mod 65 stemmer. Muligheden "Ingen af buddene" fik 1 stemme.

VM i 2026 skal afvikles med 48 deltagere mod de 32 lande, som er med i dag. Det er første gang, der er tre værtslande.


SIDEN SIDST...

OP | NED