SIDEN SIDST...

OP | NED
Import from www.tipsbladet.dk
10:10:2018 16:03
Officielt: Jess Thorup på plads i Gent

Jess Thorup er ny cheftræner i KAA Gent.


Listen over danske trænere, der har/har haft succes i udlandet er begrænset. Nu er det Jess Thorups tur til at prøve lykken.

Den danske mestertræner skal stå i spidsen for KAA Gent, hvor han skal afløse Yves Vanderhaeghe, der modtog en fyreseddel i mandags. Thorups ansættelse i Gent er mildt sagt ikke noget chok, da både danske og belgiske medier har omtalt den i mere end et døgn. Nu er alle detaljer altså faldet på plads.

Jess Thorup har underskrevet en tre-årig kontrakt med belgierne. 

 - Det har været fantastisk for både min familie og jeg at blive en del af FCM-familien, og mit skifte skal ses som et tilvalg af en drøm og bestemt ikke et fravalg af FC Midtjylland, siger Jess Thorup i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Men lige så vigtigt er det, at holdet og klubben er i en forfatning, som lover godt for fremtiden. Fundamentet er solidt og godt. Sammen har vi skabt fine resultater, både i Superligaen og med klubbens første gruppespil i Europa League, og det har været fantastisk at få lov til at være en del af det.

- For mig er det her en stor mulighed, som jeg er stolt af at få, og det er en mulighed, som jeg måske aldrig får igen. Jeg er sikker på, at FC Midtjylland også i mange år fremover vil være en del af den danske fodboldtop, fordi værdierne – fra talentarbejdet op til ejerskabet – er så stærke, som de er, siger Jess Thorup.

48-årige Jess Thorup fik sit første cheftrænerjob i 2011, da han overtog Esbjerg fB fra Ove Pedersen. Efterfølgende blev han dansk U21-landstræner, og siden 2015 har han stået i spidsen for FC Midtjylland, med hvem han for nogle måneder siden kunne fejre den ultimative triumf som dansk mester.

Nu skal han forsøge at få Belgiens nummer syv på ret køl. Gent vandt senest et mesterskab i 2014/2015.


SIDEN SIDST...

OP | NED