SIDEN SIDST...

OP | NED
09:10:2018 14:04
Ny landsholdsbane i Herning får tribune og ny teknologi: Det er altafgørende

For Åge Hareide har det stor betydning, at landsholdet har ordentlige forhold at træne på, og han glæder sig til den nye hybridbane i Herning. Den får både en lille tribune og moderne teknologi.


Til sommer kan Åge Hareide og landsholdets spillere få lov til at træne på en spritny fodboldbane i Herning. Som det fremgik tidligere på dagen, skal byen være landsholdets base i Vestdanmark, og det betyder blandt andet, at DBU og Herning Kommune anlægger en hybridbane. Den skal gerne stå færdig i løbet af sommeren 2019.

Det oplyser DBU, som samtidig løfter lidt af sløret for, hvordan hele anlægget skal tage sig ud. Det er blandt andet meningen, at der skal placeres "en mindre tribune" ved banen, mens selve grønsværen bliver udstyret med "det nyeste i teknologi, så både spillernes og boldens bevægelser hele tiden kan registreres og analyseres for at give det optimale udbytte af træningssessionerne."

Det glæder Åge Hareide.

- For landsholdet er en god træning altafgørende, fordi vi ofte kun er samlet i få dage før en vigtig landskamp. Derfor glæder vi os til, at vi får en hybridbane i Vestdanmark, så vi på den måde har de bedst mulige rammer til træningen. Vi glæder os til at komme i gang med at træne på den, siger landstræneren.

En hybridbane er en blanding af rigtigt græs og kunstgræs, og det skal gøre banen bedre egnet i eksempelvis de hårde vintermåneder. Den lange, kolde vinter i år var blandt andet skyld i, at landsholdet måtte låne en bane i Malmø i marts måned, da ingen omkring København levede op til holdets krav.

Landsholdet spiller i dette efterår tre kampe i Jylland: to i Århus og én i Herning. DBU's nye fodbolddirektør, Peter Møller, glæder sig over, at holdet nu får endnu bedre rammer at træne i, når det gæster Vestdanmark.

- Aftalen med Herning sikrer, at herrelandsholdet får de bedst mulige forberedelser, når der er landskampe i det vestlige Danmark. Det er en ekstra bonus, at banen samtidig er placeret ved én af områdets mest traditionsrige fodboldklubber og i en by, hvor fodbolden bobler i disse år. Vi glæder os til at møde fans i Herning omkring de nye baner, siger Møller.

Det er også meningen, der skal anlægges en hybridbane på Sjælland, men den nærmere placering foreligger endnu ikke.


SIDEN SIDST...

OP | NED