SIDEN SIDST...

OP | NED
Import from www.tipsbladet.dk
05:11:2018 15:38
Mbappe er verdens mest værdifulde spiller

Folkene fra analyseinstituttet CIES har nu Kylian Mbappe som den mest værdifulde spiller i europæisk topfodbold.


Sommer efter sommer bliver der spenderet milliarder af kroner på spillere rundt omkring i verden, og nogle gange kan man godt sidde tilbage med tanken om, de nu også er pengene værd, som de bliver handlet for.

Nu har sportsanalyseinstituttet CIES lavet en værdisætning af alle topspillere i Europa, og her peger de på, at den franske PSG-forward Kylian Mbappe er øverst på den månedlige liste, som de udgiver.

Det skriver den spanske sportsavis AS.

Prisen er da heller ikke lav for den 19-årige angriber, der bliver sat til 1,6 milliarder kroner, og dermed er hans værdi steget med 170 millioner kroner siden sidste måned, og han rykker dermed forbi Tottenhams Harry Kane, der er sat til en pris på 1,47 milliarder kroner.

Længere nede på listen følger Neymar lige efter, og et lille hop ned til 1,29 milliarder kroner finder man Mohamed Salah fra Liverpool og Barcelonas Philippe Coutinho, hvorefter hans holdkammerat Lionel Messi kommer ind på en sjetteplads.

Juventus' helt store sommerindkøb, Ronaldo, er ikke at finde i top 10, men CIES peger på, at prisen på ham er på 922 millioner kroner, som er mere end, hvad den italienske klub betalte.

Samtidig bliver Ederson vurderet til at være mest værdifulde målmand, Samuel Umtiti er den bedste midterforsvarer, mens Trent Alexander-Arnold er den dyreste back og Dele Alli er den midtbanespiller med den højeste vurdering.


SIDEN SIDST...

OP | NED