SIDEN SIDST...

OP | NED
12:02:2018 15:55
Manchester City overgår sig selv som historiens dyreste fodboldhold

I efteråret havde Manchester Citys trup kostet 6,35 milliarder kroner at sammensætte. Den nuværende har kostet 6,54 og er dermed historiens dyreste fodboldtrup.


I september måned skrev vi en artikel på tipsbladet.dk med overskriften "Manchester City har nu historiens dyreste fodboldhold". Det er sådan set stadig tilfældet, nu har klubben bare overgået sin egen rekord fra efteråret.

For selv om Eliaquim Mangala blev udlejet til Everton i januar og dermed ikke tæller med i det samlede regnskab, hentede City Aymeric Laporte i Athletic for knap en halv milliard, og det skubber altså den nuværende trup op foran efterårets.

I alt har det kostet 6,54 milliarder at købe spillerne i Manchester City mod 6,35 for et halvt år siden. Det er fodboldobservatoriet CIES, der lever af at knuse fodboldens tal, der har regnet sig frem til prisen på det suveræne tophold i England.

Til sammenligning har Paris Saint-Germains trup kostet 5,99 milliarder, Manchester Uniteds trup 5,56 og Barcelonas 5,40.

Der er desuden stor forskel på de forskellige ligaer og den gennemsnitlige truppris. Hvor Premier League-klubberne i snit har betalt 2,16 milliarder for deres trupper, har de franske Ligue 1-klubber eksempelvis "kun" betalt 722 millioner for deres.

De 10 klubber med de dyreste trupper i Europa er som følger.

  1. Manchester City 6,54 mia.
  2. Paris Saint-Germain 5,99 mia.
  3. Mancester United 5,56 mia.
  4. FC Barcelona 5,40 mia.
  5. Chelsea 4,40 mia.
  6. Real Madrid 3,70 mia.
  7. Liverpool 3,43 mia.
  8. Juventus 3,33 mia.
  9. Arsenal 3,00 mia.
  10. Everton 2,71 mia.

Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.


SIDEN SIDST...

OP | NED