SIDEN SIDST...

OP | NED
Import from www.tipsbladet.dk
04:12:2018 18:18
Mølby skal jagte succes sammen med Thorup: En meget bedre liga

Johnny Mølby ser frem til samarbejdet med Jess Thorup i KAA Gent og håber at være med til at etablere klubben i toppen af belgisk fodbold.


Johnny Mølby havde en karriere i udlandet som spiller, og nu kan han også skrive det på CV'et som træner.

I weekenden kom det således frem, at Mølby stopper som assisterende træner i Esbjerg fB for at blive assistent for Jess Thorup i belgiske KAA Gent. Thorup blev ansat i Gent i starten af oktober, og nu får han altså dansk selskab på trænerbænken i den belgiske klub.

- Jeg ser frem til en vildt spændende udfordring i Gent. Jeg har samlet en masse erfaring fra en lang årrække i dansk fodbold, og jeg har hele tiden været meget åben for at træne i et andet land, hvis muligheden skulle byde sig, og det gjorde den så nu, siger Johnny Mølby til tipsbladet.dk.

Jess Thorup og Johnny Mølby er to garvede rotter i dansk fodbold, men det er alligevel værd at notere, at de to aldrig har været kollegaer eller holdkammerater, så spørgsmålet er, hvordan relationen er blevet så varm, at Thorup har valgt at pege på Mølby som sin højre hånd i Gent?

- Vi har stået overfor hinanden rigtig mange gange som spillere og som trænere, og så har vi taget en række trænerkurser sammen. Vi har et godt forhold, og så har Jess altså vurderet, at jeg er en kapacitet, han kan bruge. Da jeg snakkede med Jess og hørte hans bevæggrunde, kunne jeg sagtens se, at jeg passede på profilen, og så var det egentlig ikke nogen svær beslutning. Jeg er glad for, at Jess har valgt at pege på mig, for han kunne have peget på rigtig mange andre, lyder det fra Mølby.

Den tidligere AC Horsens- og Viborg FF-træner fastslår, at han med skiftet til KAA Gent træder op på en noget større hylde. 

- Det er en storklub med styr på tingene og med rigtig gode forhold. Det er en klub, som ønsker at spille med i toppen af den belgiske liga, og den ambition ser jeg meget frem til at være med til at indfri. Der er ingen tvivl om, at den belgiske liga holder et højere niveau end den danske, og det kan man også se i de europæiske turneringer. Det er eksempelvis kun få måneder siden, at Genk spillede Brøndby ud af banen, siger Mølby, der som aktiv tørnede ud for KV Mechelen fra 1994 til 1996:

- Jeg var rigtig glad for Belgien dengang, men selvfølgelig bliver det en stor omvæltning. Da jeg var i udlandet som spiller, var det sammen med min kæreste, som nu er min kone, og vi var bare os to. Som årene er gået, er der mange flere hensyn, der skal tages, men det er noget, vi har snakket om, og jeg har mødt stor opbakning fra familien.

Johnny Mølby kommer fra en rolle som assistent i Esbjerg til samme tjans i Gent, men det betyder ikke nødvendigvis, at alle cheftrænerambitioner er skrinlagte.

- Titlen betyder ikke noget for mig. Det vigtigste er, at jeg står op hver morgen til en spændende udfordring, og så må vi se, hvad fremtiden bringer. Jeg vil slet ikke afvise, at jeg bliver cheftræner igen, men nu venter en spændende tid sammen med Jess, og det ser jeg meget frem til, slutter Mølby.

Gent er på ottendepladsen efter 17 spillerunder. 


SIDEN SIDST...

OP | NED