SIDEN SIDST...

OP | NED
11:07:2018 16:48
Hobro overvejede også ny Vejle-spiller: Vi går ikke på kompromis

Hobro IK havde også interesse i angriber Gustaf Nilsson, men en aftale var aldrig tæt på, fordi Hobro ikke går på kompromis med sine værdier. Det er også derfor, at klubben var i stand til at komme tilbage i Superligaen efter nedrykningen for to år siden, mener den nye træner, Allan Kuhn.


Når Hobro IK på fredag klokken 18.00 går på banen til sæsonens første Superliga-kamp, bliver det med en ny træner i spidsen for holdet.

Denne sommer er Thomas Thomasberg skiftet til Randers FC, og ind har Hobro hentet den tidligere Malmö FF- og FC Midtjylland-træner Allan Kuhn, der også har en lang fortid som assistent i AaB.

Han skal forsøge at bygge videre på det solide fundament, der de senere år er blevet lagt i Hobro, hvor man i 2014 for første gang nogen sinde rykkede i Superligaen.

Dengang var spillerne i klubben amatører, men her fire år senere er det et professionelt setup, der er i Hobro.

- Det er bygget op på en fin måde her - Man er ikke gået på kompromis med værdierne. Som jeg sagde, da jeg startede her, var udgangspunktet lidt, at Rønne på Bornholm fik et Superliga-hold. Så forstår folk, hvad det er, der er blevet skabt her. Det er ret vildt, siger den nye cheftræner, Allan Kuhn, til tipsbladet.dk om udviklingen de senere år i Hobro og forklarer:

- Vi er klar over, at vi har et lavt budget, og der kommer ikke til at være et overforbrug. Det er også derfor, at man som klub kunne vende tilbage til Superligaen sæsonen efter nedrykningen. Det klassiske er jo, at det bare går én vej, når et mindre hold er rykket ud, men den her klub fortsatte på samme niveau, rykkede op og er blevet ved med at bygge på. Nu er der også en sportschef på fuld tid, gode træningsvilkår og en god træningsbane.

Indtil videre har den store fokus på at holde sig inden for budgettet resulteret i, at Hobro "bare" har hentet tre nye spillere i reservekeeper Adrian Kappenberger, den unge forsvarsspiller Alexander Molberg samt angriber Julian Kristoffersen.

Der er ikke hentet flere, fordi Hobro ikke står først i køen, når der skal handles, og fordi klubben også tillader sig at have is i maven i forhold til at handle.

- Gustaf Nilsson fra Vejle er en spiller, som vi også talte om. Men vi kan ikke gå ud og betale tre-og-en-halv eller fire millioner kroner, eller hvad han nu har kostet. Vi går ikke på kompromis. Vi skal have en sund forretning, så klubben består, siger Allan Kuhn.

Den nye cheftræner vil dog godt love, at der kommer flere spillere til Hobro denne sommer.

- Det skal vi nok få hentet. Vi leder efter lidt til truppen. Vi vil gerne have så gode spillere som muligt, og så retter jeg mig ind efter det. Vi leder efter spillere, der kan vokse her - et godt eksempel er Julian Kristoffersen (hentet i Djurgården, red.). For os er det vigtigste, at vi henter gode spillere, og så må vi justere lidt i spillestilen efter det, siger Allan Kuhn.

Torsdag bringer vi Allan Kuhns tanker om opgøret mod Vejle Boldklub.


SIDEN SIDST...

OP | NED