SIDEN SIDST...

OP | NED
Import from www.tipsbladet.dk
07:11:2018 15:24
Fodboldens lovgivere vil give regler for hånd på bolden et eftersyn

Der skal udarbejdes mere klare regler for hånd på bolden, sådan at afvigelserne i disse typer kendelser bliver mindre. Det har fodboldens lovgivere IFAB slået fast ved et møde i London onsdag.


Vi husker nok alle stadig situationen kort før pausen i Danmarks VM-gruppespilskamp mod Australien denne sommer, hvor australierne fik tilkendt et straffespark ved hjælp af VAR, da Yussuf Poulsen havde hånden på bolden i eget målfelt. 

Både den og andre lignende situationer har særligt efter indførelsen af VAR ført til en diskussion om, hvornår der bør fløjtes for hånd på bolden, da særligt billeder i slow-motion kan få forseelsen til at se mere forsætlig ud, end den egentlig var. 

Under VM var der kritik af dommerens forskellige tolkninger af reglerne for hånd på bolden, og nu kan der så også være mere klare regler på vej.

Det fortæller fodboldens lovgivere The International Football Association Board (IFAB) efter et møde i London onsdag. Panelet er således blevet enige om at reglerne for hånd på bolden bør forbedres, sådan at loven kan blive efterlevet mere konsekvent. 

IFAB oplyser, at de også diskuterede andre mulige regelændringer på mødet. Eksempelvis undersøger de muligheden for at udskiftede spillere ikke behøver at forlade banen ved udskiftningsbænken, men i stedet kan gøre det ved den nærmeste sidelinje. 


SIDEN SIDST...

OP | NED