SIDEN SIDST...

OP | NED
17:06:2018 12:05
Fem spillere, der kan få deres gennembrud til VM

De store stjerner lyser nogle gange klarest ved VM, og tipsbladet.dk zoomer her ind på fem unge spillere, som kan træde helt frem i lyset denne sommer.


Ved VM bliver alt ganget med 10 eller 100. TV-seerne, mediedækningen, helterollerne, syndebukkene, stjernefaktoren. Og ikke mindst gennembruddene. For en god slutrunde vækker genklang over den ganske verden, og hver turnering byder på nye navne på den største scene af dem alle.

Tipsbladet.dk bringer her fem bud på spillere, som kan stå foran deres store internationale gennembrud ved VM.

Leon Goretzka
Land: Tyskland
Alder: 23
Klub: Schalke 04/Bayern München
Position: Central midtbane
Sæsonen: 29 kampe, 4 mål
Landsholdskarriere: 14 kampe, 6 mål

Man kan altid diskutere, hvornår en spiller har fået sit gennembrud, og om én, der skifter til Bayern München 1. juli og i fjor var med til at vinde Confederations Cup, ikke allerede har fået sit. Men Goretzka blev først fast mand for Tyskland i efteråret, og han har kun fem Champions League-kampe på cv’et.

Goretzka mangler sit internationale gennembrud, for selv om han var en bærende kraft ved sidste års Confederations Cup, tåler det ingen sammenligning med VM. Alle muligheder for, at han får det i denne slutrunde, er til gengæld til stede. Han spiller på et af de formodentlig bedste hold, han lader til at have sin træners tillid, og han kommer fra et 2017, hvor han faktisk blev tysk landsholdstopscorer med seks mål.

Man skal dog ikke forvente, at Goretzka bliver VM-topscorer. Han er snarere en midtbanespiller, der både kan tackle og aflevere.

Hirving Lozano
Land: Mexico
Alder: 22
Klub: PSV Eindhoven
Position: Kantspiller
Sæsonen: 34 kampe, 19 mål
Landsholdskarriere: 26 kampe, 7 mål

Det er ganske vist kun et år, siden Lozano kom til PSV Eindhoven, men det vil ikke være noget stort chok, hvis han bliver solgt til en storklub denne sommer. Han har haft en flot debutsæson i Holland, og til tallene oven for kan man lægge 11 oplæg til holdkammeraternes mål.

Det ellers flotte scoringsgennemsnit er endda noget lavere, end det var i begyndelsen af sæson, da Lozano lagde Æresdivisionen for sine fødder med 11 mål i sine 10 første kampe. Sådan en start i PSV kan end ikke fodboldlegender som Romario, Ronaldo og Ruud van Nistelrooy prale af.

”Chucky”, som de kalder ham hjemme i Mexico, var faktisk på vej til Manchester United i 2016, og hans svigerfar sagde endda til et lokalt medie, at alt var klappet og klart, og at skiftet ville gå igennem efter OL. Det gjorde det bare aldrig.

Lozano er kun 22 år, så han kan sagtens nå at komme til en klub som United endnu – og dermed gå i fodsporene på sit idol, Cristiano Ronaldo.

Rodrigo Bentancur
Land: Uruguay
Alder: 20
Klub: Juventus
Position: Central midtbane
Sæsonen: 27 kampe, 0 mål
Landsholdskarriere: 6 kampe, 0 mål

Ved denne tid sidste år havde Bentancur blot spillet en enkelt landskamp, men det kunne godt tyde på, at han bliver starter for Uruguay under VM. Juventus-spilleren fik sin første startplads i den sidste kvalifikationskamp og har siden været blandt landstræner Oscar Tabarez’ 11 udvalgte i fire ud af fire testkampe i efter- og foråret.

Bentancur fik sin fodboldopdragelse i Boca Juniors, efter han som 13-årig blev kasseret af hjemlandets storklub Penarol og i stedet greb chancen i nabolandet Argentina. Han blev allerede en del af førsteholdet i Boca som 17-årig, og i 2015 sikrede Juventus sig førsteretten til Bentancur som en del af den aftale, der sendte Carlos Tevez til Boca Juniors. I sommeren 2017 skiftede midtbanemanden så til Italien, hvor han har haft svært ved at etablere sig som fast mand, men har dog fået en hel del indskiftninger.

Uruguayeren er en alsidig spiller, der både kan bruge højre og venstre fod, og som dækker en række pladser på midtbanen.

Goncalo Guedes
Land: Portugal
Alder: 21
Klub: Valencia/Paris Saint-Germain
Position: Offensivspiller
Sæsonen: 40 kampe, 6 mål
Landsholdskarriere: 8 kampe, 1 mål

I VM-kvalifikationen var Guedes mest en del af U21-landsholdet (og har spillet 56 U-landskampe i alt), men siden Portugal sikrede sig en billet til Rusland, har han været med i alle testkampe. Og således må man som talentfuld portugisisk kantspiller lægge ører til en hel del sammenligninger med spilleren over dem alle i hjemlandet, Cristiano Ronaldo.

Guedes har da også både fart og en fornuftig fysik, men hans karriereforløb er allerede afveget fra Ronaldos. For mens forgængeren blev en stor succes, da han skiftede fra den hjemlige liga til en storklub, var Guedes’ transfer til Paris Saint-Germain ikke nogen stor gevinst. Det har det seneste års udlejning til Valencia imidlertid været, og cheftræner Marcelino gjorde det tidligt klart, at klubben ville gøre, hvad den kunne, for at hente portugiseren på permanent basis.

Med en stærk sæson er prisen strøget i vejret, og Valencia skal måske skynde sig, hvis ikke et godt VM skal presse prisen så langt op, at de ikke kan være med.

Sergej Milinkovic-Savic
Land: Serbien
Alder: 22
Klub: Lazio
Position: Central midtbane
Sæsonen: 48 kampe, 14 mål
Landsholdskarriere: 2 kampe, 0 mål

Det undrede mange i Serbien, at landsholdet ikke kunne bruge en af de bedste centrale midtbanespillere i Serie A i kvalifikationsturneringen, men da landstræner Slavoljub Muslin blev fyret i oktober, kom Milinkovic-Savic i varmen hos afløseren, Mladen Krstajic. Meget tyder på, at han bliver der under VM.

Milinkovic-Savic kommer fra en sand sportsfamilie. Hans mor var professionel basketballspiller, hans bror, Vanja, er målmand for Torino samt det serbiske U21-landshold, og hans far, Nikola, var også professionel fodboldspiller. Han nåede dog aldrig Europas storklubber, som Sergej ser skæbnebestemt ud til at gøre denne sommer.

Skal man tro Lazios klubpræsident, Claudio Lotito, afviste han i fjor et bud på 820 millioner kroner for den 191 centimeter høje serber, men igen denne sommer skulle klubcheferne med kontinentets fedeste tegnebøger kredse om Milinkovic-Savic. Han kan passende give sin pris et nøk op med en stærk VM-slutrunde.

Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.


SIDEN SIDST...

OP | NED