SIDEN SIDST...

OP | NED
08:01:2019 16:14
FCM forklarer Dubai-tur: Der er god mad og godt vejr

Svend Graversen skæver ikke til værternes ubehageligheder, når han og FC Midtjylland vælger træningslejr. Valget af Dubai handler om gode forhold og varme.


FC Midtjylland får med garanti god behandling, når holdet senere på måneden gæster Dubai på årets vintertræningslejr. Det samme kan dog næppe siges om de fleste af de andre udlændinge, der opholder sig i landet.

Omkring 90 procent af landets befolkning er migranter, og langt de fleste af dem hører til den gruppe af fattige arbejdere fra Asien og Afrika, som generelt set ikke just nyder samme forhold som besøgende danske fodboldklubber. 

Det vil givetvis være selvsamme fattige arbejdere, der arbejder på FCM's hotel og passer de fodboldbaner, holdet skal spille og træne på. Men Dubais behandling af de millioner af migranter tager FC Midtjylland ikke højde for, når klubben vælger destination for træningslejre.

- Der er rigtigt gode forhold. Der er gode baner og god mad, og så kan vi være sikre på, at der er varmt, forklarer sportschef Svend Graversen til Herning Folkeblad.

Han ønsker ikke at forholde sig til de forskellige kritisable forhold, som det lokale styret byder sine borger og gæstearbejdere. Vi kan dog nævne nogle af dem her:

Der er udbredt mangel på ytringsfrihed, og regimet slår hårdt ned på dets kritikere. De fængsles og tortureres rutinemæssigt. Desuden lever og arbejder mange af de millioner af migrantarbejdere ofte under slavelignende forhold. Og så dikterer lovgivningen 10 års fængsel for sex med en person af samme køn.

FC Midtjylland besøger Dubai for fjerde gang, når holdet rejser den 25. januar. De danske mestre skal spille to træningskampe i den mellemøstlige varme.


SIDEN SIDST...

OP | NED