SIDEN SIDST...

OP | NED
13:09:2018 13:58
FCK-komet på vej tilbage fra skade: Har niveauet til at starte inde

Den 19-årige FCK-angriber Jonas Wind har været skadet siden sommerens første træningskamp, men nærmer sig nu holdet igen. Han mener selv, at han har niveauet til at starte inde.


Den seneste sæson var en af dem, som man gerne hurtigt vil glemme i FC København. Det blev kun til en skuffende fjerde plads i Superligaen, men særligt i foråret var der alligevel et par positive historier at tage af. Den unge angriber Jonas Wind var en af dem.

Wind blev i februar rykket op i førsteholdstruppen fra U19-holdet og fik siden 10 kampe i landets bedste række med to scoringer til følge. 

Starten på den nye sæson blev dog langt fra, som den 19-årige angriber havde håbet. I sommerens første træningskamp måtte han gå ud med en skade, der har holdt ham fra banen lige siden:

- Skader kommer aldrig på et godt tidspunkt, men den her var ekstra ærgerlig. Vi stod næsten uden angribere, og der synes jeg selv, at jeg stod meget godt i billedet til at spille. Det ærgrer mig selvfølgelig meget, men man skal ikke kigge for meget tilbage. Nu handler det om at kigge fremad og bide mig fast, når jeg forhåbentligt får chancen, siger Jonas Wind til tipsbladet.dk.

Angriberen er nemlig endelig på vej tilbage fra sin skade. I de seneste par dage har han været tilbage på træningsbanen, men han mangler stadig det sidste, før at han kan være med på 100 procent:

- Jeg er begyndt at træne med på 50 procent. Jeg er med i possesion-spil og opvarmning, men når de andre spiller på to mål, går jeg stadig ud og laver lidt med fysioterapeuten. Jeg er der ikke helt endnu, men er godt på vej og håber, at jeg kan være fuldt med fra næste uge.

- Med hensyn til kamp går der nok lidt længere tid. Nu har jeg været ude i cirka to og en halv måned, så kampformen skal selvfølgelig lige tilbage. Grundformen er der allerede, men det er noget andet at spille kamp, så der går nok et par uger, siger Jonas Wind og tilføjer, at det heller ikke udelukkende er op til ham:

- Og så handler det jo også om, hvornår Ståle føler, at jeg er god nok til at komme ind omkring holdet igen - det går meget godt, kan man roligt sige, så det er ikke bare lige at komme på, siger den unge angriber.

Netop FCK-manager Ståle Solbakken regner dog først med at have Jonas Wind i spil til pladserne i startopstillingen efter den næste landskampspause:

- Nu har han jo ikke trænet fuldt med endnu. I løbet af de næste 14 dage kan han være fuldt med, og så går der nok en måneds tid, før at han kan konkurrere med om pladserne på holdet, siger Solbakken til tipsbladet.dk.

Konkurrence om pladserne 

Siden Jonas Wind blev skadet er både Kenan Kodro og Dame N'Doye kommet til klubben, mens også Pieros Sotiriou er kommet tilbage fra sin skade. Ståle Solbakken har flere gange også benyttet sig af Viktor Fischer ved siden af Dame N'Doye, så der er med andre ord konkurrence om de forreste to pladser i FC København. 

Og det er sådan, det skal være, fortæller Jonas Wind, der heller ikke er nervøs ved tanken om den ekstra udfordring:

- Det er naturligt, at når man ikke står med særligt mange, bliver der hentet et par stykker ind. Men sådan skal det være i den her klub. Der skal være mange om buddet og konkurrence om pladserne. De bedste skal spille hver gang, og hvis jeg er god nok, bliver det forhåbentligt mig. Det er bare med at klø på og vise, at jeg er god nok. 

Føler du selv, at du er god nok til at være blandt de to bedste?

- Det gør jeg. Jeg skal selvfølgelig lige i gang igen, men jeg synes, at jeg har niveauet til det, og det må jeg bare ud og bevise for hele trænerteamet, siger den 19-årige angriber. 

På toppen ligner Dame N'Doye lige nu Ståle Solbakkens sikreste kort, og selvom Jonas Wind kun lige er kommet tilbage, er han allerede imponeret over angriberens kvaliteter:

- Jeg er først lige begyndt nu her, men han er jo en klasseangriber. Det kan man se både til træning og kamp, og det er bare med at lære af ham og suge til sig af, hvad han gør. Han er den mest scorende FCK-spiller nogensinde, så det er bare med at lære af ham, siger Wind afslutningsvist.

FC København møder på søndag topkonkurrenterne FC Midtjylland på MCH Arena med kampstart kl. 18.00.


SIDEN SIDST...

OP | NED