SIDEN SIDST...

OP | NED
Import from www.tipsbladet.dk
08:01:2019 17:53
Ekspert om muligt FCK-opkøb: Vil hellere være afhængig af fond end Lalandia

Det kan være en god ting for FC København, hvis klubben bliver købt af en amerikansk investeringsfond, vurderer fodboldøkonom. Hvis man skal dække et underskud, er det bedre, at investorer gør det, end at en anden virksomhed som Lalandia gør det.


FC København kan i den kommende tid ende på amerikanske hænder. Den største aktionær i selskabet bag fodboldklubben, Parken Sport og Entertainment, bekræftede tidligere i dag, at der gennem en rum har været dialog om et muligt opkøb.

Det er en investeringsfond fra USA, der står bag dialogen, og materialiserer det sig til et egentlig køb, kan det være en fordel for FC København. Det vurderer Jesper Jørgensen, der er fodboldøkonom hos Deloitte.

Hensigten er angiveligt at splitte Parken-koncernen op, så fodbolddelen bliver uafhængig af Lalandia (og omvendt), og det kan vise sig at være fint, hvis der en dag kommer et stort underskud, som skal dækkes.

- Det er et godt tidspunkt at dele tingene lidt op, og det er bedre at have en aktionær, der har penge nok, og som, hvis der er underskud, kan dække det, i stedet for at man tager fra Lalandia og ødelægger en god forretnings muligheder for videreudvikling. Har man kun den sportslige del, fokuserer man på at gøre det til en bæredygtig forretning. Jeg ville langt hellere være afhængig af en amerikansk kapitalfond end af Lalandia. For det er ikke givet, at Lalandia er en god forretning til evig tid, siger Jesper Jørgensen til Politiken.

Det er endnu uvist, om amerikanerne lykkes med at købe sig ind i Parken. Selskabets hovedaktionær, Lønmodtagernes Dyrtidsfond, ejer lige knap 30 procent af aktierne, og det er netop de aktier, kapitalfonden Fortress har været i dialog om.

Som LD's direktør sagde tidligere på dagen, er det ikke nødvendigvis fordrende for forhandlingerne, at de nu er blevet kendt i offentligheden.

- Hvis den her type transaktioner skal lykkes, har de det bedst med at blive aftalt, inden de bliver offentliggjort. Nu er rækkefølgen blevet en anden, efter mange detaljer er kommet frem. Jeg ved ikke, hvordan processen bliver nu – eller om der overhovedet bliver en proces, sagde Dorrit Vaglo til Berlingske.


SIDEN SIDST...

OP | NED