SIDEN SIDST...

OP | NED
Import from www.tipsbladet.dk
14:09:2018 13:31
Eks-FCK'eren Nilsson har fået nyt job i Leipzig: Ansvarlig for de unge

Siden Per Nilsson stoppede karrieren i FC København, har han været assisterende sportschef i RB Leipzig. I hvert fald indtil i sommer, hvor han blev ansvarlig for U16-, U17- og U19-holdene.


Knap var Per "Pelle" Nilsson stoppet i FC København og som aktiv fodboldspiller i det hele taget, før han fik et nyt job. Han blev assisterende sportschef for Ralf Rangnick i RB Leipzig, og siden har han så stået i lære hos manden, der har været med til at forme tysk fodbold de senest ti år.

Eller: Det gjorde han i hvert fald indtil det forgangne sommer, hvor han fik en ny rolle i klubben. Nu er han i stedet blev sportsligt ansvarlig for klubben ældste ungdomshold, og selv om han altså er skiftet fra senior- og U-fodbold, mener han selv, at han har fået mere ansvar.

- Jeg får det overordnede ansvar for vores U16-, U17- og U19-hold, hvor U19-holdet fungerer som vores andethold, eftersom vi ikke har et U23-hold. Jeg har en lederrolle omkring det meste, vi gør sportsligt omkring udvikling og træning, for at spillerne skal udvikles og nå til førsteholdsniveau, fortæller Per Nilsson til Fotbollskanalen.

- Jeg har selvfølgelig mange forskellige opgaver i forskellige afdelinger, herunder uddannelse, koordinering, planlægning, filosofi og lignende. Det er et overordnet ansvar.

Den tidligere FCK'er kender Ralf Rangnick fra sin tid i Hoffenheim, som Rangnick førte op i Bundesligaen, og han har store ambitioner på sin nye karrieres vegne. 

- Jeg vil udvikle mig og lære så meget som muligt, så jeg kan arbejde i en større sportslige lederrolle i fremtiden. Det kortsigtede arbejde skal altid have en langsigtet betydning. Det, jeg laver i dag, er både for spillerne, men også for mig selv.

Foruden Danmark og Tyskland var Per Nilsson også professionel i Norge, inden han stoppede karrieren i december 2016.


SIDEN SIDST...

OP | NED