SIDEN SIDST...

OP | NED
Import from www.tipsbladet.dk
10:10:2018 17:19
Den nye FCM-træner: Havde givet udtryk for at jeg var klar

Den nye FC Midtjylland-cheftræner Kenneth Andersen var nødt til at tænke lidt over jobtilbuddet, men efter en omgang summen var der ingen tvivl for ham, fortæller han.


Kenneth Andersen er ny mand i spidsen for FC Midtjyllands Superliga-mandskab. Han kommer med en baggrund på klubbens akademi, hvor han blandt andet har stået i spidsen for fem danske U19-mesterskaber.

Nu ser jobbet en del anderledes ud, og der gik ikke længe fra Jess Thorup havde meldt, at han kunne være på vej væk til, at FC Midtjylland havde fundet erstatningen for mestertræneren.

Det kunne godt se ud til, at FCM havde haft ham i tankerne som en naturlig arvtager for Thorup, men Kenneth Andersen fortæller, at det ikke var fordi, at han var gået rundt og ventet på at få tilbuddet. Men da muligheden så kom, så var der ikke den store tvivl at finde hos Kenneth Andersen. 

Det fortæller han i et interview med tipsbladet.dk

- Vi har talt om det tit med hensyn til karriereplaner, og hvad jeg godt kunne tænke mig, og hvad der skulle ske. Der havde jeg givet udtryk for, at hvis muligheden kom, så kan det være, at jeg slår til. Det er dog ikke sådan, at jeg bare har gået og ventet på det, siger Kenneth Andersen

Desuden peger han også på, at arbejdet med U19-holdet har rustet ham til at gøre ham klar, og at springet fra dét niveau til topplan i dansk fodbold ikke er så stort længere. Tiden som U19-træner har da også budt på, at han skiftede deres fra 4-1-4-1-systemet til 3-4-3 lige efter Jess Thorup gjorde det med seniortruppen. Det håber han på kan blive en fordel for ham, ligesom det har været for mange før ham. Dog med en anden rolle, end han kommer til at få.

- Vi har spillet samme system og filosofi, som de har haft på Superligaholdet. Vi har prøvet på at gøre det lettere for spillerne at komme ind. Nu håber jeg også, at det bliver lidt lettere for træneren at komme ind i det, siger han og fortsætter.

- Jeg synes, at vi både på Superligaen og på akademiet har vi jo nogle ting, som vi rigtig gerne vil stå for. Vores offensive tilgang til spillet, vores aggressive pres og generelt vores udtryk. Det vil vi holde fast i, lyder det fra den nye Midtjylland-cheftræner. 

Når en træner som ham skal ud for en helt anden rolle, så er det nærliggende at tænke på, hvorvidt det er noget, man kan klare. Derfor blev det ikke til et ja i første omgang, da tilbuddet endelig lå på bordet. Der skulle han lige tænke over situationen først.

- Du summer jo lidt over, at presset og pressen - og alt det her, der følger med jobbet - er noget andet. Er du parat til at gå ind på øretævernes holdeplads - er du så parat til det? Det føler jeg, at jeg er, lyder det fra ham.

De første tre kampe for FC Midtjylland med den nye cheftræner i spidsen bliver mod FC Nordsjælland, Brøndby og FC København, som også svarer til sidste sæsons tre nærmeste forfølgere i toppen.

Her er der dog ikke nervøsitet at spore hos FCM-cheftræneren, der også peger på, at hvis det bliver til en skæv start, så ville det være slemt mod hvem som helst.

- Der er jo mange måder at tænke på den slags. Der har jeg det sådan, at det kunne være det samme, hvis vi mødte hold fra den anden ende af tabellen, så kunne man sige, hvad så hvis vi fejler der? Så kunne man frygte for noget der, så det er ikke noget, jeg har spekuleret i, kommer det med et smil fra Kenneth Andersen.

Han peger desuden også på, at han også har haft i tankerne, hvorvidt hans familie har kunne håndtere den nye virkelighed, som følger med at være en offentlig person i det midtjyske, når man tager et job som cheftræner for FC Midtjylland. Her peger han på, at det er noget, som de har talt om i hjemmet - og der er blevet sendt en tommelfinger opad til udfordringen.

Spillerne har for tiden fri indtil mandag, hvor Kenneth Andersen, trænerteamet og spillerne har deres første træning sammen, hvor det er førstnævnte, der er chefen.


SIDEN SIDST...

OP | NED