SIDEN SIDST...

OP | NED
03:12:2018 19:26
DBU svarer Zorniger: Danske talenter er robuste

DBU er af den opfattelse, at danske talenter er robuste og hurtigt tilpasser sig, hvis de får chancen.


Mange unge danske talenter har ikke mentaliteten til at tage det næste skridt.

Sådan lød meldingen fra Brøndby IF’s tyske cheftræner, Alexander Zorniger, efter at de blå-gule havde stillet til start uden en eneste dansker i startopstillingen.

Den udmelding har FC Nordsjællands sportschef, Carsten V. Jensen, og agenten Antoni Alexandrakis allerede erklæret sig uenig i, og ikke overraskende er DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg, heller ikke enig i Zornigers udmelding.

De danske talenter er robuste og tilpasser sig hurtigt til tingene, vurderer Berg ifølge BT.

- Danske talenter er robuste. Det er i hvert fald den opfattelse, vi har fra både ind- og udenlandske klubber. Særligt i udlandet, hvor talenterne ikke kræver meget arbejde. De tilpasser og vænner sig hurtigt til tingene. Herhjemme kan det selvfølgelig være svært at gå fra u-holdene til seniorholdene, men overordnet set synes vi, de er dygtige og klar til at spille, hvis de får chancen, lyder det fra Flemming Berg.

Talentudviklingschefen understreger dog, at springet fra ungdomsfodbold til førsteholdsfodbold kan være stort, men det bliver der arbejdet på. Blandt andet opereres der med såkaldte ’Transitions-trænere’, mens der arbejdes på, at danske hold får etableret samarbejdsklubber, fortæller Berg.


SIDEN SIDST...

OP | NED