SIDEN SIDST...

OP | NED
03:12:2018 17:45
Brøndby-legende: Intet galt i at købe dygtige udlændinge

Brøndby IF blev det første mandskab i Superliga-historien uden en dansker i startopstillingen. Det har givet anledning til diskussioner.


Da Brøndby søndag vandt med 1-0 over Hobro IK i Superligaen, skete det med 11 udlændinge i startopstillingen. Det var første gang i Superligaens historie (fra 1991, red.), at et mandskab i dansk fodbolds bedste række ikke havde en dansker i startopstillingen.

Efterfølgende forklarede Alexander Zorniger, at danske spillere ikke har den rette mentalitet, og han pegede på tre tidligere FC Nordsjælland-spillere - Emiliano Marcondes, Marcus Ingvartsen og Andreas Maxsø - som et eksempler på dette.

Både spilleragent Antoni Alexandrakis og FCN-sportschef Carsten V. Jensen har kommenteret på Alexander Zornigers kommentarer, og nu blander en markant stemme på den københavnske Vestegn sig også.

Tidligere Brøndby-træner Ebbe Skovdahl, 73 år, fortæller til Politiken, at det er lidt underligt at se et Brøndby-hold uden en dansker i startopstillingen, men han peger på, at Alexander Zorniger har haft stor succes i Brøndby, og at han derfor skal blive ved med at finde spillere, der passer til systemet. At det er vigtigere end nationaliteten.

-Selvfølgelig ville det glæde mig, hvis klubben kunne producere en masse spillere, der kan bruges på førsteholdet. Men der er jo ikke noget galt i at købe dygtige udlændinge, som kan løfte vores hold. Og jeg respekterer, at en udenlandsk træner – som Zorniger – peger på spillere og typer, der passer til den måde, han vil spille på. Aggressive spillere var det, han havde brug for. Da han kom til Danmark, kendte han jo ikke mange danske spillere. Han fandt spillere, bl.a. i sit hjemland, som han vidste noget om. Han vidste, hvad de kunne og stod for, siger Ebbe Skovdahl til Politiken og forklarer:

- Og man må jo sige, at Alexander Zorniger havde succes med holdet i de to første sæsoner.

Ebbe Skovdahl har af tre omgange været i spidsen for Brøndby IF's førstehold. Første gang fra 1986 til 1987, anden gang fra 1988 til 1989 og tredje gang fra 1992 til 1999.

Du kan læse her, hvad Carsten V. Jensen fra FC Nordsjælland har sagt, og du kan klikke her og læse agent Antoni Alexandrakis' kommentar.


SIDEN SIDST...

OP | NED