SIDEN SIDST...

OP | NED
05:12:2018 09:09
Avis: Tilskuervenlig ændring af kamptidspunkter på vej i Superligaen

Der arbejdes lige nu bag kulisserne på en ny tv-aftale, der indebærer en markant ændring af kamptidspunkterne i Superligaen. Det skriver Ekstra Bladet.


Når der hver weekend står en ny Superliga-runde for døren, kan de danske fodboldfans stort set uden undtagelser se frem til syv kampe på syv forskellige tidspunkter.

De mange forskellige kamptidspunkter er flere gange blevet kritiseret for at besværliggøre incitamentet til at tage på stadion, men nu er der angiveligt en ændring på vej, der kommer til at tilgodese Superliga-tilskuerne. 

Den nuværende tv-aftale løber til og med sæsonen 2020/2021, men rettighederne kan ikke uden videre forlænges. De skal i udbud, så andre interesserede har mulighed for at byde ind, og selve udbudsmaterialet skal derfor præsenteres inden maj 2019, hvor udbuddet afsluttes. 

Der arbejdes i Superliga-klubberne, via Divisionsforeningen, derfor lige nu på, hvordan den nye tv-aftale skal se ud fra 2021/2022-sæsonen, hvor der yderligere skal tages højde for, at Superligaen igen er blevet reduceret fra 14 til 12 hold - en ændring, der træder i kraft i sommeren 2020. 

Og her ser der lige nu ud til at være kamptidspunktsændringer undervejs. Således er det lige nu på tegnebrættet, at tre af de seks Superligakampe per runde vil blive spillet på det samme tidspunkt, søndag klokken 15. Det skriver Ekstra Bladet, der har fået oplysningerne bekræftet af kilder i klubberne og blandt de nuværende rettighedshavere. 

Avisen skriver dog også, at kampene fredag og mandag aften stadig har tv-selskabernes interesse, og at de derfor sammen med søndagskampen kl. 18.00 ser ud til at blive fastholdt som de øvrige tre kamptidspunkter.

Det er NENT (bl.a. 3+ og TV3 Sport) og Discovery Networks (Canal 9 og Eurosport), der har tv-rettighederne til Superligaen, 1. division og pokalturneringen i dag. Derudover har DR rettighederne til at vise højdepunkter og til at sende live-radio.


SIDEN SIDST...

OP | NED