Superliga

Fans: Fredags- og mandagskampe mellem naboer

Danske fodboldtilhængere er langt fra tilfredse med, at der fra næste sommer er fredagskampe i Superligaen.

De danske fanklubbers fællesorganisation Danske Fodbold Fanklubber (DFF) er skuffede over, at der på grund af den nye tv-aftale fra næste sommer skal spilles kampe om fredagen i en typisk Superliga-runde.

Superliga-tilhængere har i forbindelse med tidligere omlægninger af kampprogrammet gennemført protest-aktioner, der kræver flere samtidige kampe som 'i gamle dage', og det er næppe umuligt at forestille flere protester, når der fra sommeren 2012 skal spilles kampe om fredagen.

- For DFF er det en forringelse hvis vi skal have endnu en kamp på en hverdag. Vi repræsenterer i høj grad de aktive og dermed og rejsende fans, og fredagskampe betyder jo at folk i højere grad skal have fri fra arbejde for at følge holdet på udebane. Det gør det svært at få arrangeret busture og lignende, da der er færre tilmeldte til en tur på en hverdag og derved også dårligere opbakning og stemning på stadion, siger formand for DFF Peter Byskov til Tipsbladet.

DFF håber stadig på, at fredagskampene ikke bliver til noget, hvilket dog ikke virker sandsynligt. Kommer kampene, har DFF og Peter Byskov et forslag, der kan gøre kampene nemmere at overkomme for Danmarks fans.

- Man må også overveje om man har lyst til at investere i sæsonkort, når man pludselig skal dikteres efter tv-stationernes flytten rundt på kampene. Derudover bliver det endnu sværere for de der kommer på stadion at få det passet ind i hverdagen. I øjeblikket er det "kun" 3 dage man skal holde fri for aftaler for at være sikker på at kunne komme til kamp. Derudover udvander man måske også lidt 'runde-begrebet', når den er delt ud på så mange dage, siger Peter Byskov.

- Vi er klar over, at det er pengene, der spiller en stor rolle. Men uden en festlig kulisse med tilskuere bliver tv-produktet også dårligere. Vi ønsker for eksempel, at man går ind og kigger på geografien i fordelingen af kampe. Det er umuligt for fans at komme til Aalborg fra København en fredag eller mandag uden at skulle have hele dagen fri. Vi ønsker derfor, at fredags- og mandagskampe bliver mellem de klubber i runden, der geografisk ligger tættest på hinanden, siger Peter Byskov.

Allerede før tv-aftalen blev indgået i september var adskillige fanklubber i fællesskab ude med riven efter udsigten til fredagskampe.

Tal fra www.danskfodbold.com viser, at tilskuertallene i Superligaen er faldet med over 11 procent siden 2007.

Du kan læse meget mere om den nye tv-aftale i fredagens udgave af Tipsbladet, hvor vi blandt andet løfter sløret for, hvordan Superliga-klubberne fordeler tv-pengene imellem sig. Du kan finde historien fra tidligt fredag morgen i Tipsbladets E-avis eller via Tipsbladets Ipad-løsning.

Tjek også yderligere reaktioner på Tipsbladets eksklusive tv-penge historie og tipsbladet.dk's øvrige nyheder i Tipsbladets Nyheds-app, som du finder her.

Følg Tipsbladets Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavnet 'TroelsBagerT'.